Roapipo Tradicional Organica

  • Марка: Roapipo
  • Кат. номер:
Цена: 22,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Roapipo Tradicional Organica е занаятчийска био йерба, със съдържание на листа и клонки. Това е мате и производител, които заслужават особено внимание. В своята история, марката допринася изключително много за отличаването си от всички аржентински производители. Тя е сред първите, които превръщат 100% от производството на мате в природосъобразен процес.

Фракция

Произведено ръчно, изцяло от подбрани естествени суровини, включително и опаковката, това е мате от най-висок клас. Фракцията му е микс от всякаква едрина листна маса, което го прави много удобно за приготвяне. Наличието на прах е ниско, но достатъчно и допринася за висококачествения резултат. Цветът е класически в бледи зелени и бежови тонове, последните от сухите клонки.

Аромат 

Притежава характерния аржентински аромат на препечен хляб, суха трева, но и веднага прави впечатление със своя специфичен, свеж и леко зеленикав нос. При запарването ще намерите, дървесни нотки, манатарка и загатната сладост в края.

Вкус и тяло

Тялото му е изключително плътно, благодарение на класическото отлежаване след сушенето. Вкусът му е с характерната, за аржентинските марки горчивина, но тук тя е кадифена и ненатрапчива. В послевкуса му ще откриете едва доловима кисела нотка, допринасяща за балансирането на горчивината и възприемаща се като свежест. В тази йерба няма да откриете пушек и нотки на дим. За сметка на това ще се насладите на дълги запарки без промяна в интензитета.

Заключение

Roapipo Tradicional Organica е подходящо, както за напреднали, така и за начинаещи materos с уклон към по-плътните вкусове. То притежава плътност и сила, но не от агресивност които ще ви държат дълго през деня.

Компанията е основана през 1925г. от швейцарския агроном и емигрант Alberto Rota (Albert Roth). Безброй са заслугите му за внедряване на техники за запазване почвите и горите на земеделската провинция Misiones, Argentine.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 1000 гр.