Ruvicha Silvestre

  • Марка: Ruvicha
  • Кат. номер:
Цена: 11,50 лв.
+ -
Моля, изберете:

Ruvicha Silvestre е първокласна парагвайска йерба от младия производител Agro Industrial Ruvicha.

Фракция

Листата са със средна до ситна едрина, при почти липсващо съдържанието на клонки и прахообразна част. Клонките са едва доловими сред листната маса и като размер и като количество. Ето защо това е йерба, която попада в категорията "Despalada" или блендове само от листна маса. Цветът е в характерната за отлежалите мате жълтеникаво-маслинена гама, с нотки кафеникаво.

Аромат

Веднага след отварянето на пакета се разнася нежен аромат на дим (barbacua), пресен тютюн и меки нотки лайм. Същите елементи се пренасят и при запарките.

Вкус и тяло

Вкусът е объл, ненатрапчив, но богат. Ще вкусите кремообразния дим (barbacua), сушени плодове и конфитюр от ябълки. С напредването на запарките се разкриват дървесни нотки и по-интензивна свежест. Според мекотата на вкуса, разкриването на запарките и матеин-ефекта, считаме че тялото на Ruvicha Silvestre е със средно плътност и дори го причисляваме към така наречените "Suave" йербас. То търпи дълга продължителност на запаркитез при равно плато на отдаване. В зависимост от температурата на водата от 8-12 запарки.

Заключение

В палитрата на Ruvicha, Silvestre е предложение за онези матерос харесващи балансиран и плавен ефект с първокласен подбор на листата. Тя, както и другите предложения на този производител нареждаме отново над средното ниво сред парагвайските производители. Завършена и балансирана комбинация от умерена плътност, богат вкус и достатъчен ефект. Подходящо е и в комбинация с любими ваши билки, подправки и/или за студено мате.

Ruvicha е млад, но динамично развиващ се производител и марка. Компанията създава завършен цикъл на производство: от отглеждането на семената, посаждането, отглеждането на дърветата, до направата на самата йерба. Ето защо Ruvicha притежава свой специфичен почерк и вкус, различен от всичко останало, дори от класическата парагвайска йерба.

Благодарение на качеството и отношението към продукта, той бързо набира популярност и извън Парагвай. Мате плантациите са разположение в тропическите гори на department Alto Parana, Paraguay.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 250 гр.