Selecta sin Palo sin Polvo

  • Марка: Selecta
  • Кат. номер: 2936
Цена: 12,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Selecta Selecta sin Palo sin Polvo е едно от последните попълнения в палитратата на легендарния парагвайски производител. Свикнали сме да го свързваме с характерни йербас, а натуралните такива с мощ и дълбочина.

В настоящата обаче, присъства и още нещо - рафинираност, кадифеност и баланс.

 

Фракция

Нетипична във всяко отношение. Голяма част от парагвайските производители не обезпрашават йербата и рядко отделят напълно стъбълцата. Тук имаме точно обратното - йерба без съдържание на прах и стъбълца. Листната маса е с перфектната едрина, нито много ситно нарязана, нито много едра и порьозна. С нея построяването на йербата в calabaza е песен.

Цветът също носи елемент на нетипичност - определяме го като наситена зелена маслина с белезникави бежови краски. 

 

Аромат

Характерните рустикални и дори агресивни нотки на парагвайската йерба, свързани с дим, тютюн, кожа и т.н. са заменени от далеч по-балансирани и кадифени тонове. Оприличаваме ги на шедьовър на ароматите, на картина от взаимно допълващи се цветове и форми. Със засипването на calabaza ще ви завладее интензивен и вкусен нос на сушени кайсии и сливи, ядки, засушени билки и печива. В носа ще намерите фини димни нотки, тъй като йербата е опушвана, но пък въпреки отлежаването, ще намерите свежестта на дивата джунгла запазена в точната пропорция за да придаде финален щрих.

 

Вкус и тяло

Във вкусово отношение, считаме че Selecta са постигнали почти еталон в този стил. Дълбочина, но нежност и разпознаваемост, комплексност, но не и да се загубиш в нея.

Землисти и дървесни тонове ще вкусите с първите няколко запарки. При преглъщане и в задната част на небцето пък ще усетите едва доловима сладост. Опушването е в допълнение и не се "бие" с останалите вкусове. 

Горчивината е умерена, а таниновото съдържание дори нетипично меко за парагвайска йерба. Но така е при фракции без стъбълца.

Тялото е интензивно, но добре балансирано. Някак, всичко си е на мястото и нищо не настърча. Цикълът на запарките е значително над средното ниво и ще ви осигури продължителна наслада. 

 

Заключение

Едно единствено ни е заключението - препоръчваме да видите как е от свой опит.

 

Опаковка: 400гр.

Опушване: да, нежно

Характеристики
Характеристики
Грамаж
400 гр.