Semeniuk Barbacua

  • Марка: Semeniuk
  • Кат. номер: 1962
Цена: 21,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Semeniuk Barbacua е още едно от онези магични предложения, които още от далеч те викат да им обърнеш внимание. Семпла опаковка и етикет, досущ като на някои от най-изисканите френски изби и апелации. Подканващо те да не се разфокусираш от същинското. А то е съдържание с наистина магично въздействие. И макар това да е аржентинска йерба, по стил много напомня на парагвайска такава. Или по-скоро, на старовремското, занаятчийско производство. Тогава, когато рядко са обезпрашавали и още по-рядко са контролирали едрината на листата. Но пък всеки етап на процеса е бил свързан с внимание, участие и ръчен труд, които все по-рядко срещаме. Щастливци сме обаче, да представим именно такава йерба запазила духа на старите традиции.

 

Фракция

Нетипична за аржентинска йерба. А именно, ситно нарязана листна маса, със значително съдържание на прах и умерено количество стъбълца. Блед цвят, вследствие отлежаването и преминаването процес на опушване barbacua.

 

Аромат

Изключително интересен. Не толкова по отношение богатство, цвят или друго. Изуми ни колко е нежен и ефирен, в контраст спрямо вкуса и тялото. Елегантен нос на сушени зелени билки, слама, тост и едва, едва доловим дим. Землистите аромати са налице, но и те някак изискващи вниманието ни, за да ги уловим. Нищо в аромата не е натрапчиво. С напредването на запарките се разнасят леки малцови аромати и конфитюр.

 

Вкус и тяло

Веднага с първата запарка ще ви направят впечатление дървесните аромати, димът и кожата. Не са агресивни, но въпреки това достатъчно убедителни. Напред със запарките уловихме сурово какао и дървесни тонове, като на акациев чипс накиснат в ликьор. Доста нетипично и интересно. Послевкусът свързваме с билки (мента, лайка, липа), лека сладост и точно достатъчната горчивина и свежест.

Тялото е мощно и дълготрайно и търпи многократни запарки. Това определено е йерба с характер, съчетаваща най-доброто от аржентинския тероар (Obera, Misiones) и парагвайския стил. 

 

Заключение

Semeniuk Barbacua е йерба с висока, но плавна стимулация. Сутрешна кратунка би ви "държала" цял ден. А вкусът ѝ е богат и категоричен, вкусен и нахранващ. Занаятчийски продукт от най-високо ниво, който препоръчваме горещо. Особено за любителите на отличителните вкусове и йербас със специфичен характер и въздействие. 

 

Опаковка: 500г.

Отлежаване: 24 месеца

Опушване: да, система barbacua

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.