Sol de Acuario

  • Марка: Sol de Acuario
  • Кат. номер: 6402
Цена: 23,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Sol de Acuario е вълшебна занаятчийска йерба и първата сертифицирана в Аржентина (1991г.) органик марка мате. За нас е изключително удоволствие да представим и докоснем небцето си до тази легенда. Това е рядка възможност в ограничено количество и производство изобщо. Тя е типичен представител на ръчно направените и запазили най-добрите качества от двата свята, традиционен и модерен, йербас. Запазила е в максимална степен духа на занаятчийския подход, ведно с изпълнение стриктните стандарти на органик производството. Резултатът е превъзходно качество без употребата на каквито и да било пестициди, хербециди и други почвени и/или растителни "подобрители".

Фракция

Old school или традиционна за занаятчийски производител - листна маса със средна едрина, умерено количество едри клонки и минимално количество прахообразна част. Цветът е бледо зелен и екрю. Въпреки отлежаването обаче, тази йерба притежава свежест, която си личи още в цвета. Леки изумрудени и тюркоазени листенца ще провокират сетивата ви.

Аромат

С отварянето на пакета ще ви заобиколи облак от свежест, зелени и дървесни аромати като на гора след лек дъждец. В тази йерба няма да намерите дим и пушените нотки, характерни за преминалите "barbacua" обработка йербас. Това е просто друг стил - неопушвана и сушена с топъл въздух и умерено отлежала. Въпреки това, на второ вдишване се усещат леки ядки и далечни печива.

Вкус и тяло

Определено бихме заключили още с първото изречение, че това не е традиционния аржентински вкус. Тази йерба притежава много повече. Вкусът ú е многопластов богат и див. С всяка следваща глътка ще навлизате в нови гурме преживявания. В началото се разкриват характерните тревисти и дървесни вкусове, ведно с достатъчна горчивина и свежест. При повторното запарване и отпиване на сцената се появяват лешници, орехи и борови връхчета, обвити в кремообразна и деликатна, карамелено-печена сладост. Изключително приятен букет от вкусове, особено за търсещите различното. Тялото на Sol de Acuario е със средна плътност. Определено, това не е настойчива йерба. Меко разкрива красотата и изяществото си. Превъзходно балансирано присъствие, букет и тяло. Запарките са със редна продължителност при променлово на вкусове плато.

Заключение

Ако все още не е станало ясно, това е топ йерба. Ръчно направена и с най-високо качество, както на изходната суровина, така и при всеки един етап от създаването ú. Считаме я подходяща за всеки matero, но особено подходяща за любителите на аржентински фракции. Тя съчетава ръчния труд и отговаря на най-високите органик стандарти, при запазване на устойчиво земеделие и грижа за Земята.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.