Taiwan Milk Oolong е създаден от листата на сорта Jin Xuan. Характерен е с мекия си кремообразен и млечен аромат, текстура и вкус. Това е леко изпечен чай, който произхожда от биологично производство, при което се използва сортът Jin Xuan, отглеждан в района на градчето Alishan в окръг Alishan, Тайван.
При направата на чая се използва бавен процес на печене, за да покаже най-доброто от този чай - обогатен, гладък, сладък аромат и кремообразна текстура. Крайният продукт е разкошна напитка с естествен, леко млечен аромат, усещане в устата и вкус. Чистият чай е с леки флорални и сладки нотки на сметана и бадеми.
Сортът Jin Xuan, който се използва за създаването на този чай, е създаден в Тайван през 80-те години на миналия век. Известен е още като Golden Daylily (Jin Xuan) или TRES #12 - номерът, даден му от Тайванската станция за изследвания и разширяване. Milk Oolong понякога е известен и като Nai Xiang 奶香 (аромат на мляко) на китайски език.
Сортът Jin Xuan е много популярен сред фермерите, тъй като растенията са по-издръжливи и дават по-висок добив. От гледна точка на любителите на чая, Jin Xuan е привлекателна ароматна напитка с прекрасен сладък характер.
Опаковка: 50гр.
Произход: Тайван
Локация: Chiayi, Alishan 阿里山
Сорт: Jin Xuan 金軒 (T-12)
* Milk Oolong стана изключително популярен, затова имайте предвид, че съществуват много имитации. Има много млечни оолонг (независимо дали са от сорта Jin Xuan или други), които са ароматизирани с мляко или ванилия, за да имитират или подсилят естествения деликатен вкус, който листата на Jin Xuan развиват. Те не само съдържат аромати (често изкуствени), но и не могат да се консумират от хора с непоносимост към лактоза, тъй като могат да съдържат мляко или следи от него. Лесно е да се разпознае ароматизиран Milk Oolong, тъй като естественият вкус на чая е напълно засенчен от аромата на мляко или други използвани добавки. Когато запарите чая, по-голямата част от аромата ще изчезне от първата инфузия, а следващите инфузии ще бъдат скучни и лишени от аромат. Истинският Milk Oolong винаги се произвежда от сорта Jin Xuan и не трябва да се ароматизира или подсилва с допълнителни аромати по никакъв начин.