Taiwan Oriental Beauty - Bai Hao Oolong | Dong Fang Mei Ren

Цена: 30,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Taiwan Oriental Beauty - Bai Hao Oolong е един от най-качествените тайвански оолонг чайове. Той се бере през лятото, за разлика от зимните и пролетните реколти на другите чайове от този тип, и по степен на окисление е по-близо до черния чай, отколкото до зеления. Същинският процес на окисляване също се различава, тъй като той се извършва на самото растение преди събирането на реколтата, благодарение на специфични насекоми, които се хранят с чаените листа и нарушават структурата им. 

 

Този чай произхожда от района Zhushan, разположен между Shanlinxi и Alishan, известен най-вече с ароматните си високопланински оолонг чайове. По стечение на обстоятелствата фермата често е благословена с щедро присъствие на вкуса и аромата "Mixiang" от събраните от нея листа: търсената и често неуловима медена съставка, която е толкова характерна за добрите чайове Oriental Beauty. Стриктното спазване на отговорни практики за използване на пестициди със сигурност предлага по-благоприятен терен за малките листни буболечки, които дават своя принос за разкриване на медения вкус.

 

Bai Hao Oolong е красив, ориенталски чай с богат букет от плодове, с нотка на роза, последван от цитрусови аромати, наподобяващи мармалад, с плътна текстура на бриош с див мед и балансирана пикантност. 

 

Името "Oriental Beauty" е дадено на чая от кралица Елизабет II, но по света този чай е известен под имената Eastern Beauty, Bai Hao Oolong, Silver Tip Formosa, Dong Feng Mei Ren или Pong Fong Cha и др. Чаят достига до западните страни едва в края на XIX век, когато Тайван започва да изнася оолонг. Първоначално той се отглежда само в северната част на страната (тогава провинция), главно в района на Wenshan.

 

Разфасовка: 50 гр.
Държава: Тайван
Локация: Nantou, Zhushan 竹山
Сорт: Qing Xin 青心
Органик: да 

 

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
50 гр.