Terra Mate Pura Folha

  • Марка: Terra Mate
  • Кат. номер: 9105
Цена: 18,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Terra Mate Pura Folha или вкусът на честна и чиста Бразилия. Защо ли започваме с тази заявка? Защото това е erva, която в много голяма степен носи чара и богатството на преживявания, характерни за територията на Южна Бразилия. В нея бихте намерили почти всичко, немаскирано и право пред вас. Свежест, наситен аромат, плътно тяло и характерния повдигащ ефект. Но да започваме:

Фракция

Кристална, без каквото и да е съдържание на прах и клонки. Равномерна, средно дребна листна маса със запазен, интензивен зеленикав цвят. Това е erva, която не ще ви натовари и затрудни със запарването и филтрирането на течността, дори и с обикновен мундщук/филтър.

Аромат

Независимо от чувствителността и обонянието ви, няма как да не ви направи впечатление разнасящия се след отварянето на пакета аромат! Мощни землисти, ядкови и нотки на печива се разгръщат на първо вдишване. Свежестта на зелените листа е запазена и ведно с леките малцови нотки допълва нежно палитрата.

Вкус и тяло

В най-добрия смисъл на думата, Terra Mate Pura Folha притежава специфичен и характерен вкус, с висока интензивност. Във време на първите запарки отчетливи ядки и печен лешник, последвани от лека манатарка и трюфел. Намираме и деликатна соленост и мека минералност. Горчивината му е осезаема, но в богатството на вкусове и аромати не ще ви се натрапи. Таниновата му структура ще я чувствате на небцето и езика дълго след отпиване и преглъщане. Без следващата дефиниция да е отблъскваща, бихме казали че това е мате за харесващите по-специфични и интензивни вкусове materos. Запарките са дълги, като в средата им инфузията мени леко интензивността и вкуса към по малцова и кремообразна. В случай, че желаете по-умерен интензитет, то препоръчваме приготвянето на Terra Mate Pura Folha в стил terrere (студено мате).

Заключение

Колебаете се? Не го правете, това е мате, което не ще ви остави безразлични. Или ще го харесате или ще го харесате! Другото оставяме на вас :)

Производител с над 40г. история в подбора на най-качествените суровини от района на Parana. Устойчиво земеделие и отношение към природата, в пълнота пренесено и в настоящия продукт.

Опаковка: трислоен Doypack с последващо закопчаване

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.