Titrayju

  • Марка: Titrayju
  • Кат. номер: 5402
Цена: 27,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Titrayju е най-висок клас занаятчийска, аржентинска йерба със съдържание на листа и клонки. Това е мате, което ще ви изненада с нетипичните си аромат, вкус и ефект, особено за аржентински производител. Всъщност, думата производител не пасва много тук. Марката е основана като кооператив от малки и независими производители в района на Misiones, Argentine. Мотото им, от където идва и името е Земя, Работа и Справедливост! Сравнението е като да се върнете във вкусовете и традиците на домашната храна, в уюта на бабината къща или в малкото, семейно ресторантче на върха на морските скали. С други думи, там където вкусвате любовта и отношението към живота, пренесени в пакет мате.

Фракция

Класическа аржентинска със сравнително едра листна маса, значително съдържание на клонки от всякакъв размер и не високо, но достатъчно количество прахообразна част. Прахта е точно толкова, колкото е необходимо за доброто организиране и постройка в calabaza. При първоначалното хомогенизиране и раздрусване, върху дланта ви ще остане блед, неинтензивен прашен отпечатък. Цветът е в преливащи се светло зеленикави и бледо кафяви тонове.

Аромат

За пореден път ни се случва да пишем обзор и представяне на продукт, който едновременно те усмихва и остава в съзерцание за последващо изследване. Titryju е именно такова мате - моментално въздействащо, но отварящо още и още вратички! Ароматът му не бихме оприличили като класически аржентински, макар да съдържа основата - фина опушеност, огън, трева и т.н. Той по-скоро е уникален микс от свежест, сладникавост и фини сухи тонове. Навлизайки все по-дълбоко, ще вдишате меки дървесни аромати, слама, карамел и ненатрапчива опушеност. При запарките се разкриват замлисти и аромати на ядки, които постепенно се пренасят и във вкуса.

Вкус и тяло

Не бихме отнели удоволствието и спонтанното ви впечатление от първата глътка Titryju. Незавивисмо от това, позволете ни да споделим.

За нас тя беше изумление - не с това, че веднага ви отвежда в друг свят, но с това че загатва за нещо все още едва доловимо. Не ни разбирайте погрешно, веднага при отпиването ще откриете особената уникалност и отношение на ръчното производство. Не настоятелно и заставящо, а като изненадата на малко дете пред приятно приключение. В началото на вкуса се разкриват зеленикави и землисти нотки, които обаче носят мекота и почти никаква горчивина. Богат, сочен и гладък първоначален вкус. Напредвайки ще вкусите препечен хляб, лешници и фъстъци, черен шоколад и карамелена сладост. Кедър, леко пикантен пипер, бели цветя. мед и какво ли още не ще откриете с всяка следваща запарка. Може и да ги разпознаете, а може и не, не защото подценяваме вкусовите ви рецептори, а защото това мате разкрива нови и нови вкусове на всяка крачка. Макар това да е мате, което е преминало обработка и опушване през barbacua, то притежава кадифена и едва доловима опушеност. Киселинноста му също е умерена и ще я разпознаете като свежа нотка на езика ви след завършване на кратунката. Ядки и пикантност също се примесват в послевкусово отношение.

Titrayju е мате със средна плътност и тяло. То не е леко, но не е и от най-плътните. Това обаче, разпознаваме като точния баланс, като онова което те кара да отпиеш и пробваш още малко, защото не си успял да хванеш всичко от веднъж. Притежава кремообразно тяло, мекота, комплексност и завършеност. Вкусно и нахранващо мате!

Продължителността на запарките е висока и допринася за увеличаване насладата от общуването. Не се отмива лесно и запазва дълго ароматните и вкусовите си характеристики.

Заключение

Какво е Titrayju - баланс, хармония и любов. Независимо от опитността ви с мате, ще го намерите приятелско и не агресивно. Въпреки това, с характерното присъствие и плътност. Под баланс разбираме ефект и послеефект, едновременно на последователно, но фино "повдигане" ведно с приятно релаксиране на съзнанието и тялото. На разкриване на артистичност и ресурс, които само първокласните йербас предлагат. Това е мате от класа на най-добрите занаятчийски примери. Без да приоритизираме, която и да било от последващите марки бихме го наредили заедно с Don Bosco, Arapegua, Sol y Lluvia.

Ръчно направено и отлежало 12 месеца.

Органик продукт, без съдържание на пестициди, хербециди или други агротоксини.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.