Tolloti`s Forno Moonshine Mate е класическо chimarrao (прахообразно мате), богато и наситено на дим и притежаващо "романтични, мелодични" тонове. Изцяло създадено съобразно старите занаятчийски способи и в най-висока степен запазващо автентичния мате дух.
Произведено е близо до Palmeira das Missioes* или така наречената бивша Бразилска столица на мате. Сушено е по уникален способ, създаден от г-н Tolloti (музикант с италиански произход). Творението му е наименовано Forno (фурна), откъдето и името Tolloti`s Forno и представлява смесица между класическите Barbaqua и Carijo. Това негово изобретение, ведно със специфичните sapeco и техника за сушене, превръщат това занаятчийско мате в практически самостоятелен стил chimarrao.
Фракция
Много фино смляно, но със съдържание на клонки и подходящо за тези materos, които харесват традиционните опушени фракции. Цветът е леко избледняло зелено, поради опушването, но все още достатъчно добре съхранен.
Аромат
Дим, гъби, кожа и конфитюр. На втори план и при запарване бихте открили и леки нотки на евкалипт и натурални масла.
Вкус и тяло
Наситен опушен характер, с пикантни цитрусови и пиперени нотки на заден план. Кадифено тяло с висока плътност за chimarrao и много дълга продължителност на запарките. Изключително интересно пътешествие с едно от най-рафинираните и специфични прахообразни erva опитвани до сега.
Заключение
Това е една от онези възможности, които не следва да будят съмнение дали да опитам или не. Рядко се появяват, а когато това се случи е в много малко количество. Имайте предвид че само 10бр. ще зарадват онези от вас побързали да опитат. За нас е въпрос на респект и изключителна възможност да опитаме.
*Територията Palmeira, в близост до която се произвежда Tolloti`s Forno Moonshine Mate е била известна до осемдесетте години с най-добрите и качествени реколти мате. След този период бразилската мате индустрия, с цел понижаване на цените започва внос на по-евтина аржентинска йерба, което съответно повлиява вкуса на местната erva. Обратното на навлизащите нови технологии, сем. Tolloti се придържат стриктно към старите занаятчийски методи. Съобразно традицията, семейството все още смила листата мате на дървена мелница "Soque", свързана с водно колело и задвижвана от течението на реката. Г-н Tolloti е изключително взискателен и към sapeco (бързото излагане на листата на огъня) и единствено той и неговия баща излагат листата на огъня.
Варианти: 1 кг., 100 гр. - идеално предложение за път или за проба и потапяне в света на занаятчийското chimarrao
Опушване: Евкалипт и йерба мате трупи
Отлежаване: не
Допълнителни снимки и материали може да откриете на Mate do Brasileiro`s Report.