Tolloti`s Forno Moonshine Mate

  • Марка: Meta Mate
  • Кат. номер: Tollotis_Forno_2021
Цена: 65,00 лв. 59,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Tolloti`s Forno Moonshine Mate е класическо chimarrao (прахообразно мате), богато и наситено на дим и притежаващо "романтични, мелодични" тонове. Изцяло създадено съобразно старите занаятчийски способи и в най-висока степен запазващо автентичния мате дух.

Произведено е близо до Palmeira das Missioes* или така наречената бивша Бразилска столица на мате. Сушено е по уникален способ, създаден от г-н Tolloti (музикант с италиански произход). Творението му е наименовано Forno (фурна), откъдето и името Tolloti`s Forno и представлява смесица между класическите Barbaqua и Carijo. Това негово изобретение, ведно със специфичните sapeco и техника за сушене, превръщат това занаятчийско мате в практически самостоятелен стил chimarrao.

 

Фракция

Много фино смляно, но със съдържание на клонки и подходящо за тези materos, които харесват традиционните опушени фракции. Цветът е леко избледняло зелено, поради опушването, но все още достатъчно добре съхранен.

 

Аромат

Дим, гъби, кожа и конфитюр. На втори план и при запарване бихте открили и леки нотки на евкалипт и натурални масла.

 

Вкус и тяло

Наситен опушен характер, с пикантни цитрусови и пиперени нотки на заден план. Кадифено тяло с висока плътност за chimarrao и много дълга продължителност на запарките. Изключително интересно пътешествие с едно от най-рафинираните и специфични прахообразни erva опитвани до сега.

 

Заключение

Това е една от онези възможности, които не следва да будят съмнение дали да опитам или не. Рядко се появяват, а когато това се случи е в много малко количество. Имайте предвид че само 10бр. ще зарадват онези от вас побързали да опитат. За нас е въпрос на респект и изключителна възможност да опитаме.

 

*Територията Palmeira, в близост до която се произвежда Tolloti`s Forno Moonshine Mate е била известна до осемдесетте години с най-добрите и качествени реколти мате. След този период бразилската мате индустрия, с цел понижаване на цените започва внос на по-евтина аржентинска йерба, което съответно повлиява вкуса на местната erva. Обратното на навлизащите нови технологии, сем. Tolloti се придържат стриктно към старите занаятчийски методи. Съобразно традицията, семейството все още смила листата мате на дървена мелница "Soque", свързана с водно колело и задвижвана от течението на реката. Г-н Tolloti е изключително взискателен и към sapeco (бързото излагане на листата на огъня) и единствено той и неговия баща излагат листата на огъня.

 

Разфасовка: кутия - 2х500г. ваккум

Опушване: Евкалипт и йерба мате трупи

Отлежаване: не

Допълнителни снимки и материали може да откриете на Mate do Brasileiro`s Report.

 
Свежо мате листо от дивите дървета на сем. Tolloti.
сем. Tolloti.
Цялостният процес се извършва без електрическо захранване, водното колело осигурява задвижване на мелницата за наситняване на листата.
Мелницата.
Секретът на сем. Tolloti, пещта която придава специалния опушен аромат.
Характеристики
Характеристики
Промо
Промо
Наличност
Наличен
Грамаж
1000 гр.