Triunfo Toasted

  • Марка: Triunfo
  • Кат. номер: 9304
Цена: 20,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Triunfo Toasted е печена бразилска йерба и не случайно някои materos казват за нея, че е кралицата на блендовете. Популярността ú се дължи на характерния аромат и процес на сушене, печене и опушване.

 

Фракция

Едро нарязана листна маса, ниско съдържание на клонки и почти напълно обезпрашена. Тъмно кафяв, консистентен цвят като на печено кафе.

 

Аромат

Ароматът на тази йерба със сигурност ще ви завладее. Дори и най-скептичните и нелюбителите на билковите отвари ще се усмихнат. С първото вдишване ще усетите нуга, какао, кафе и шоколад. Във време на запарките се отварят аромати и на печени ядки, бадем и карамел. При преглъщане на нас ни извика асоциации с бисквитки, сладост и малцови елементи.

В зависимост от начина на приготвяне, calabaza, френска преса, матечино или друго, инфузията разкрива различни аромати. Ето защо ви агитираме да експериментирате широко.

 

Вкус и тяло

Вкусът напомня повече на черен чай и кафе. Зелените нотки на йербата са отстъпили място на цяла палитра от ядкови, подправчено-карамелени и малцови вкусове. Изключително богатство предлагащо едно много различно йерба пътешествие. Често се улавяме как гледаме леко с пренебрежение към печената йерба. Дали заради по-ниското съдържание на полезни съставки, дали заради цвят или друго. Спокойно можем да кажем обаче, че с Triunfo Toasted е препоръчително да поплуваме малко в други вкусови води. Това което тази йерба предлага е наистина вълнуващо.

Тялото е средно интензивно, но еднотипно и постоянно. Продължителността на запарките е изключително дълга.

 

Заключение

Едно разкошно предложение за промяна и опитване на различното. Това е йерба, която е особено подходяща и за хора които искат да запазят вкуса от кафето, но искат и постепенно да го намалят или да се дистанцират от него.

Това е йерба, която бихте могли да приготвите по традиционен способ, френска преса или в еспресо машина. Може да го ползвате и за матечино или с добавена лъжичка мед или друг естествен подсладител. Комбинацията с различни ядкови или други млека е прекрасна също.

 

Опаковка: 454g.

Сертификати: Ecocert, Kosher, Fair Trade

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново