Tucangua Organica

  • Марка: Tucangua
  • Кат. номер:
Цена: 26,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Tucangua Organica йерба мате със съдържание на листа и клонки. Произведено ръчно, изцяло от подбрани естествени суровини, включително и опаковката, това мате притежава характерния класически аржентински вкус и аромат със средна продължителност.

В процеса на отглеждането му не са използвани химически добавки, торове, антибиотици и не е осъществяван досег с пластмасови продукти.

От първостепенно значение за производителя Cooperativa Agricola Limitada, the Agricultural Cooperative Ruiz de Montoya, Misiones е запазването на природните ресурси и естествените условия на растеж, ведно с грижата за здравето на потребителя. Ето защо, по време на цялостният процес на отглеждане, обиране, пакетиране и транспорт е съблюдаван стриктен контрол с оглед изпълняване изискванията за био и органик производство.

Производствен процес на Tucangua Organica:

- Опушване: излагане на листата на директна топлина за 20 - 30 сек. В случай, че са опушени на открито, листата придобиват сив отенък и не притежават характерния аромат.

- Сушене: след опушването, листата се излагат за 24 часа на сушене и печене.

- Натрошаване: след приключване на сушенето, листата се смачкват и складират за година отлежаване до развиване на характерния вкус и аромат.

- Смилане: състои се от мачкане, раздрусване и размесване с оглед премахване на чужди примеси, отделяне на едрите частици, класифициране на едрина, фракция и т.н.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 1000 гр.