Tucangua

  • Марка: Tucangua
  • Кат. номер:
Цена: 16,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Tucangua е премиум аржентинска йерба със съдържание на листа, клонки и средно за аржентински производител количество прах. Това е мате, което ще ви изненада, особено онези от вас които сте опитни materos. С какво ли? С богатството на уникални за аржентинско мате аромати и вкусове, с мекотата и комплексността на тялото.

Фракция

Класическа зржентинска - средно-едри до много едри листа. Съдържанието на клонки е значително и спомага за по-мекия вкус и обраната острота. Те са от дебели и къси, до тънки и дълги, с дори 2-3 см дължина. Съдържанието на прах е точно и достатъчно за да спомогне постройката в calabaza, но да не затрудни и затлачи мундщука ви. Цветът е във всички нюанси на зеленото и кафявото, ведно с бледо бежаво от самите сушени клонки.

Аромат

При вдишване на сухото мате ще разпознаете някои класически аромати: суха трева, леки цитруси, препечен хляб и средно-интензивна до интензивна пикантност. Същите аромати, на вълни се пренасят и при запарките. С напредването на запарките, Tucangua разкрива своята уникалност. А именно, комбинация от дървесни и тонове на тютюн, сладко от сини сливи и загадъчни цветове. Доста нетипичен, но страхотен букет за аржентинска йерба! При нея не излизат характерните землисти и зелени аромати. Не ще намерите и агресивност и опушеност.

Вкус и тяло

Бихме определили вкусът като цветен, ядков и пикантно-сладникав. Киселинността е ниска и ще я усетите като меки цитруси, но в никакъв случай дразнеща. Ще я усетите и на езика си, като приятен и свеж послевкус. Тялото е леко и кадифено, с ниска сухота и ниска горчивина. Продължителността на запарките е висока при равномерно плато и отдаване.

Заключение

Tucangua е специално мате. Говорейки за аржентинска йерба, обичайно очакваме силно тяло, със землисти тонове, пушек и почти моментален ефект на повдигане. Тук това е наобратно. Това е мате с леко тяло, което ще ви даде спокойствие и ще ви омекоти. Градира приятно и постепенно способства яснота и артистичност. Гладко и заоблено, то ще се хареса на всички materos - на онези харесващи меки йербас или за вече опитни изследователи.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 1000 гр.