Verdeada Estacionada

  • Марка: Verdeada
  • Кат. номер: 1976
Цена: 21,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Verdeada Estacionada е продукт на малък занаятчийски творец, отличаващ се с устойчивия и системен подход при отглеждането на йерба горите и производството си. Разположен е в Obera, Misiones и спазва строго старите предания кога и как да се режат листата на дърветата. Ето защо, пред вас имате йерба, която не много често бихте могли да опитате. В крайна сметка, произвежда се веднъж или два пъти в годината.

 

Фракция

Бихме могли да я оприличим на традиционна аржентинска. А именно, средно едра листна маса с умерено съдържание на стъбълца и прашна част. Цветът, вследствие на дългото 24 месеца отлежаване, е преминал в нюансите на бледо бежово, светла маслина и дори съвсем белезникави тонове от стъбълцата.

 

Аромат

Класически тонове на отлична, отлежала йерба. Нищо натрапчиво и доминиращо. Изсъхнала трева, печива и нежни плодови нотки в края на вдишването. При запарките се разкриват мандарина, пикантни подправки и розов пипер. Някъде там надзърта и нещо сладичко. Носът е по-скоро деликатен и го отдаваме на продължителното отлежаване.

 

Вкус и тяло

Фин дим, малцови тонове, малко курабийки и цитрусов връх. Дори след първата запарка вкусихме и зеленикави акценти, като от чушка, треви и др. Много балансиран вкус, със запазена свежест в края и средна, плодова горчивина.

Тялото е също със средна интензивност, при средна продължителност на запарките.

Ключът при тази йерба обаче е в хармонията и комплексността - притежава характер, но не ви го натрапва. Някак, остава да се разкрие като послеефект и задача за вашето внимание.

 

Заключение

Препоръчваме да опитате, още повече в такива малки партиди. Това е йерба с плавна, но стабилна и дълготрайна стимулация. Вкусът й е хармоничен, но пък характерен и в края ще ви припомни за присъствието си.

 

Опаковка: 500г

Отлежаване: 24 месеца

Опушване: не

Органик продукт

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново