Yacuy Abacaxi Mint

  • Марка: Yacuy
  • Кат. номер: 3218
Цена: 15,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Yacuy Abacaxi Mint е бразилска йерба издържана във все по-популярния и харесван стил terere. Потребителите често асоциират стила с употребата на мате като студена напитка, но това е само едната част на историята. Terere набира все по-голяма известност и отвъд континента и характерното за него е: едрата фракция, липсата или почти липсата на стъбълца, липсата на опушване и сравнително сходно отдаване на йербата, приготвена като студена или топла напитка. В тази "игра" Yacuy вероятно са един от най-смелите и производители с авантюристичен дух. Те не чакат проверката на пазара, с цел да последват някой друг, просто дръзват да движат потребителя и са тези, които определят пазара.

Преди около 2 години марката тиражира изцяло нова серия, която в голяма степе беше ориентирана да демонстрира красотата на класическата, бразилска йерба, но и в значителна степен да улесни потребителя в сравнение с традиционното прахообразно chimarrao. В серията са включени също и смело можем да твърдим, уникални и не предлагани до сега блендове.

 

Фракция

Както и при други етикети на марката, свикнали сме да очакваме най-доброто. И то е такова - Yacuy Abacaxi Mint е с висококачествена фракция от средно-едра листна маса, умерено съдържание на дребни клонки и ниско количество прах. Цветът й е интензивен, но не прекалено зелен и притежава леко бежови нюанси. Лесна и удобна за приготвяне по традиционния способ. Клонките са около 30% и това е една от типичните характеристики на terere стила, в допълнение към натуралните ананас и мента.

 

Аромат

Плодов, пролетно-летен букет с лека сладост и киселинност. Ароматът на самата йерба не е прикрит, а чудесно подлага на плодовата добавка. Бихте могли да откриете и лек зест и мента. В средата на запарките надделява аромата на самата йерба.

 

Вкус и тяло

Yacuy Abacaxi Mint притежава комплексен вкус предлагащ многопластово изживяване. Ведно са съчетани сладост, свежа киселинност и хладина. Тялото е средно-интензивно и еднакво добре се разкрива при заливане със студена и топла вода. Приготвена студена, йербата разкрива по-плодовите си аромати, докато при топла запарка с температура до 75 градуса ще вкусите предимно самата йерба.

Както и при другите етикети на марката, горчивината и киселиността са почти неуловими, а танините са умерени и не ще ви изсушат небцето.

Запарките са със средно, до дълга продължителност

 

Заключение 

Чудесно предложение както за класическо мате, така също и за студено terere.

 

Отлежаване: не

Съдържание: йерба мате, ананас, мента

Опаковка: 500г. вакуум

Сертификати: Certificación Orgánica Brasil, ECOCERT BRASIL

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново