Yacuy Anise, Camomile

  • Марка: Yacuy
  • Кат. номер: 3223
Цена: 17,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Yacuy Anise, Camomile е бразилска йерба издържана във все по-популярния и харесван стил terere. Потребителите чест асоциират стила с употребата на мате като студена напитка, но това е само едната част на историята. Terere набира все по-голяма известност и отвъд континента и характерното за него е: едрата фракция, липсата или почти липсата на стъбълца, липсата на опушване и сравнително сходно отдаване на йербата, приготвена като студена или топла напитка. В тази "игра" Yacuy вероятно са един от най-смелите и производители с авантюристичен дух. Те не чакат проверката на пазара, с цел да последват някой друг, просто дръзват да движат потребителя и са тези, които определят пазара.

Преди около 2 години марката тиражира изцяло нова серия, която в голяма степе беше ориентирана да демонстрира красотата на класическата, бразилска йерба, но и в значителна степен да улесни потребителя в сравнение с традиционното прахообразно chimarrao. В серията са включени също и смело можем да твърдим, уникални и не предлагани до сега блендове.

 

Фракция

Както и при други етикети на марката, свикнали сме да очакваме най-доброто. И то е такова - висококачествена фракция от средно-едра листна маса, умерено съдържание на дребни клонки и ниско количество прах. Цветът й е интензивен, но не прекалено зелен цвят, с леко бежови нюанси. Всичките добавки са натурални и лесно може да ги различите сред тревата, цветовете анасон, звездния анасон също и ментата. Лесна и удобна за приготвяне по традиционния способ.

 

Аромат

Свеж и чист, с дъх на полски цветя и екзотика, но и още нещо. Самата йерба пък служи като канапе от землисти, малцови и дървесни нотки.

Приготвена студена, йербата разкрива по-билковите си аромати, докато при топла запарка с температура до 75 градуса ще подушите и самата йерба.

 

Вкус и тяло

Богат, лековит и комплексен. Лека пикантност от анасона, дълбочина от лайката, комбинирани прекрасно със свежестта на лимонената трева. На финала ще усетитв нетипичен обем, идващ от деликатното количество стевия. При студена заливка, ще намерите повече билките, докато при топла запарка, балансът е чудесен. Както и при другите етикети на марката, горчивината и киселиността са почти неуловими, а танините са умерени и не ще ви изсушат небцето. Тялото е билково и е със средна интензивност, а запарките са дълги с равномерно отдаване.

 

Заключение 

Чудесно предложение както за класическо мате, така също и за студено terere.

 

Отлежаване: не

Съдържание: йерба мате, лайка, цвят анасон, звезден анасон, лимонена трева, стевия

Опаковка: 500г. вакуум

Сертификати: Certificación Orgánica Brasil, ECOCERT BRASIL

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.