Yacuy Pure Leaf

  • Марка: Yacuy
  • Кат. номер: 3222
Цена: 18,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Yacuy Pure Leaf е поредното великолепно предложение от разширяващия се асортимент на марката. Тя покрива вече всички стилове йерба и дори  конкурира аржентински и други производители като Kraus, Guayaki и т.н. Качеството, независимо кой стил и техен продукт коментираме е абсолютно безапелационно и пред нас имаме точно таково съкровище. Yacuy Pure Leaf е свежо-зелена, бразилска йерба съставена единствено от листа и изразяваща в дълбочина бразилския тероар.

 

Фракция

Висококачествен подбор само от листна маса с разнородна едрина, което още на първи поглед подсказва разнопосочното и многопластово отдаване във във време на запарките. Клонки практически липсват, а прахообразната част е колкото да се каже, че я има. 

Цветът е интензивен, но не прекалено зелен с леко бежови нюанси.

 

Аромат

Вероятно това е една от йербите, които бихме определили като йерба еталон за бразилски тероар. Това за нас е: свежест, балансирани землисти тонове, зелени билки и коприва, пъпеш и какво ли още не. Дълбочината дори само на аромат е изключителна и си струва да се мирише и мирише.

При запарките ще усетите и леки тонове черен чай, карамел и малц.

 

Вкус и тяло

Вкусът е многопластов. В началото се разкрива натюрморт от контрастни вкусове: зелена свежест, билки и пъпеш в съюз с мощни землисти и малцови тонове. С напредване на запарките всичко се балансира в инфузия от карамел, мая и пикантна горчивина. Киселиността е мека и ненатрапчива, а танините са умерени и не ще ви изсушат небцето.

В послевкуса бихте намерили плодови елементи, бисквити и пълнота.

Тялото е със средна интензивност, а запарките са дълги и с равномерно отдаване.

 

Заключение 

Чудесно предложение както за класическо мате, така също и за студено terere.

Препоръчваме!

 

Отлежаване: не

Опаковка: 500г. вакуум

Сертификати: Certificación Orgánica Brasil, ECOCERT BRASIL

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.