Yacuy Super Extra

  • Марка: Yacuy
  • Кат. номер: 3203
Цена: 24,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Yacuy Super Extra - случайно или не, това точно е името което най-много подхожда на тази фантастична ерва. Тя притежава екстра плътност в съчетание с изключителна елегантност, загадъчна флоралност и неприкрита интензивност. Да започваме.

Фракция

Типичната за стилът PU TIPO 1 или uruguayo. С други думи - ситно нарязана листна маса, без съдържание на клонки и пренебрежимо ниско количество прахообразна част. Още на пръв поглед личи високото качество и подбор на листата. Препоръчваме употребата на лъжицообразен мундщук или бразилска bomba. Независимо от това обаче, това не е ерва която ще ви затрудни с приготвянето ú. Цветът е в свежо зеленикави и златисти тонове и по най-добър начин това е отразено и в дизайна на опаковката.

Аромат

Свежи землисти нотки и слама, ведно с мощен малцов и кремообразен "екстракт", какао и далечни цитруси. Определено бихте могли да направите и препратка към черен шоколад, кафе със сметана и мая.

Вкус и тяло

Трудно е да намериш рафинирани и по-балансирани думи за нещо така красноречиво говорещо за себе си. Да, вкусът е изтънчен и богат, многопластов и постоянно задълбочаващ се. Това е ерва, която ще ви отведе в територии типични за други изтънчени напитки и вкусове. Какаови зърна, тъмен шоколад и пикантно индийско орехче се разкриват в началото. При последващите запарки ще вкусите леки кафеени нотки, тъмна бира и цейлонска канела... Изумително, да. Завършекът е като на върха на планината - лек ветрец от подправките; дълбочина, като от съзерцанието ви и заряд от цялото това взаимодействие.

Тялото е интензивно, с дълга продължителност на запарките и вкус в гамата на плътните и интензвни цветове.

Заключение

В случай, че не сме били достатъчно красноречиви, то подчертаваме - Yacuy Super Extra притежава всички характеристики на ефекта УАУ. Мощно и елегантно, кадифено и загадъчно, то разкрива наистина магично  пространство. Една от любимите ни, не само бразилски ервас, но и въобще.

Отлежаване: повече от 1 година

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
1000 гр.