Yacuy Terere Energy Acai, Guarana

  • Марка: Yacuy
  • Кат. номер: 3219
Цена: 15,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Yacuy Terere Energy Acai, Guarana е бразилска йерба издържана във все по-популярния и харесван стил terere. Потребителите чест асоциират стила с употребата на мате като студена напитка, но това е само едната част на историята. Terere набира все по-голяма известност и отвъд континента и характерното за него е: едрата фракция, липсата или почти липсата на стъбълца, липсата на опушване и сравнително сходно отдаване на йербата, приготвена като студена или топла напитка. В тази "игра" Yacuy вероятно са един от най-смелите производители с авантюристичен дух. Те не чакат проверката на пазара, с цел да последват някой друг, просто дръзват да движат потребителя и са тези, които определят пазара.

Преди около 2 години марката тиражира изцяло нова серия, която в голяма степе беше ориентирана да демонстрира красотата на класическата, бразилска йерба, но и в значителна степен да улесни потребителя в сравнение с традиционното прахообразно chimarrao. В серията са включени също и смело можем да твърдим, уникални и не предлагани до сега блендове.

 

Фракция

Както и при други етикети на марката, свикнали сме да очакваме най-доброто. И тя е такава - висококачествена фракция от средно-едра листна маса, средно съдържание на дребни клонки и ниско количество прах. Цветът е интензивен, но не прекалено зелен, с леко бежови нюанси. Лесна и удобна за приготвяне по традиционния способ.

 

Аромат

За нас аромата и вкуса на тази йерба са единствени по рода си. Сладостта на acai, със свежестта и игривостта на гуарана и финален щрих на ментата носят толкова много за откриване тук. Самата йерба пък служи като канапе от землисти, малцови и дървесни нотки.

На пуристите и любителите на натурална йерба, тази екзотика би могла да им дойде доста ароматна, но си заслужава опита.

Приготвена студена, йербата разкрива по-плодовите си аромати, докато при топла запарка с температура до 75 градуса ще подушите и самата йерба.

 

Вкус и тяло

Вкусът е доста контрастен спрямо аромата. Бихте очаквали мощни плодови вкусове, но всъщност те не са никак натрапчиви и дори считаме, че можеше да са по-изразени. При студена заливка, ще намерите повече плодове, докато при топла, на преден план излиза самата малцовост на йербата, подпомогната от добавките. Както и при другите етикети на марката, горчивината и киселиността са почти неуловими, а танините са умерени и не ще ви изсушат небцето. Тялото е плодово и е със средна интензивност, а запарките са дълги с равномерно отдаване.

 

Заключение 

Чудесно предложение както за класическо мате, така също и за студено terere.

 

Отлежаване: не

Съдържание: йерба мате, натурален аромат на: гуарана, акаи бери, мента

Опаковка: 500г., doypack

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново