Yacuy Terere Organic

  • Марка: Yacuy
  • Кат. номер: 3214
Цена: 15,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Yacuy Terere Organic е свежо-зелена, бразилска йерба със съдържание на листа и клонки. Категоризираме я до Parana Loose Leaf и Verdelandia Loose Leaf, макар да притежава абсолютно неподражаем аромат и вкус. Няма как да не ви направи впечатление, независимо колко опитни materos сте уханието на пъпеш, опушена коприва и диня!

 

Фракция

Първото впечатление е за изключително висококачествена фракция и подбор на пропорцията листа-стъбълца. Тя е с не много едра листна маса, достатъчно съдържание на дребни клонки и ниско количество прах. Притежава интензивен, но не прекалено зелен цвят, с леко бежови нюанси. Лесна и удобна за приготвяне по традиционния способ, но препоръчваме употребата на bombilla/bomba с добър филтър.

 

Аромат

Наложи ни се няколко пъти да вдишаме сухата ерва за да схванем на какво точно напомня аромата. Асоциациите ни са за пъпеш, коприва, много нежни землисти нотки и диня. Изключително отчетливи са и зелените тонове на билки и трева. Абсолютно неочаквано и разкошно, така както само Yacuy умеят. При запарките ароматната палитрата е добавена от гофрета или вафла с плодове.

 

Вкус и тяло

Вкусът е доста контрастен спрямо аромата. От една страна ароматните характеристики се запазват и пренасят във вкуса, но от друга той пристига с категоричност и мощ. Нежна, дълбока и обгръщаща.

Плодовите елементи са запазени и ще ги вкусите ведно с малко лайка, коприва и липа. При последващите запарки се появяват курабийки с бадемов мус. Горчивината и киселиността са почти неуловими, а танините са умерени и не ще ви изсушат небцето. Тялото на Yacuy Terere Organic е със средна интензивност, а запарките са дълги с равномерно отдаване.

 

Заключение 

Чудесно предложение както за класическо мате, така също и за студено terere.

Препоръчваме!

 

Отлежаване: да

Опаковка: 500г. вакуум

Сертификати: Certificación Orgánica Brasil, ECOCERT BRASIL

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.