Yaupon

  • Марка: CatSpring Yaupon
  • Кат. номер: Yaupon
Цена: 19,00 лв.

Какво е Yaupon и как да приготвим тук.

Yaupon - свеж и зелен едро нарязан Ilex Vomitoria. Това е изборът на Yerbamate.bg сред много други тествани и дегустирани видове Yaupon.

Произведен е от CatSpring Yaupon и произхожда от диви насаждения в района на Pedernales, Texas. Оценен е не само от нас като продукт с най-високо качество, а листата му са ръчно събрани с внимание към всяко едно от тях. Вкусът му е мек и освежаващ и напомня в далечна степен на висококачествените оолонг чайове. Независимо от това, ако сте любители на по-интензивно тяло и вкус, то бихте могли да го получите като запарите повече и/или за по-дълго време.

CatSpring е семейно производство, с което е направен реверанс към истинските американски ценности на устойчиво развитие и отношение към земята. Нищо друго освен слънце и дъжд не са докосвали тези листа и при отглеждането и беритбата им не се използвани пестициди, химикали, фертилайзери или други. Изцяло диви дървета и занаятчийско производство.

Това е алтернатива на yerba mate, особено за онези потребители, които харесват ефекта на Мате, но имат резерви към вкуса  и интензивността му.