Ytacua Tipo Brasilena

  • Марка: Ytacua
  • Кат. номер:
Цена: 7,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Ytacua Tipo Brasilena е нетипична йерба. Рядко срещано предложение, особено говорейки за аржентински производител. То е издържано в стил Typo Uruguay или Tipo Brasilena - дребно нарязана, висококачествена листна маса със запазена свежест и мекота. Напомня по стил на Kraus Gaucho, Kraus Pure Leaf Organic и Canarias Edicion Especial. Изключителна изненада и почерк, който оставя приятни и дълготрайни впечатления.

 

Фракция:

Класическа despalada, но с по-ситна листна маса. Пренебрежимо съдържание на клонки и прашна част, което го отличава от други йербас в този стил.  Те са точно толкова колкото да улеснят приготвянето му, особено при употреба на метален филтър. Цветът е много приятно зелен, бежов и кафеникав натюрморт. Веднага ще забележите, че всъщност цветът е със запазена свежест. Няма я характерната избледнялост на дълго отлежалите йербас.

 

Аромат:

На слама, земни и зелени нотки и сладки печива. В Ytacua няма да намерите дим и характерните аромати на пушек, месо и тютюн. Тази йерба не е преминала "barbacua" обработка и носи в себе си свежестта на пресните листа. Толкова, колкото е нужно и без излишна зеленина. Във време на запарките се разкрива мек аромат на печен хляб и землист килим.

 

Вкус и тяло:

Вълшебен, ето така бихме казали. Облост, завършеност и нахранване. С първите глътки ще ви направи впечатление изключително умерената киселинност и горчивина. Поради липсата на клонки, те са в пренебрежимо ниски нива. Сламата и на вкус се усеща, но по-скоро като опушена такава, леки шоколадови нотки и печива. Типични, но и не съвсем характеристики на уругвайските стилове йербас. Тялото му е достатъчно плътно, но елегантно и изпипано. Не ви удря в земята, а постепенно се разкрива, особено ако сте в правилната температура на водата (до около 65-70°). Запарките са продължителни, при абсолютно равно плато на отдаване.

 

Заключение

Ytacua Tipo Brasilena е плътна и землиста йерба с леки шоколадови тонове. Би се харесала на любителите на силни, но в никакъв случай груби марки. Ефектът ú е продължителен и ще ви зареди добре за през деня или пък нощта. За нас това беше изненадващо откритие, още повече от производител като Las Marias. Препоръчваме.

Продукт на един от основните аржентински производители Las Marias, по-известни с марките си La Merced, Taragui, Union. Плантацията е пример как отдадеността на традицията, себеуважението и здравата работа могат да се превърнат в сбъдната мечта. Компанията е основана от 21 годишния Victor Elias Navajos Centeno и почти век по-късно се е превърнала в един от най-големите производители не само в Аржентина, но и в цяла латинска Америка.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 250 гр., 1000 гр.